Hukuk alanında kurumsal kariyer yapmak

18/2/2021

Hukuk alanında kurumsal kariyer yapmak

Kariyer yaptığınız alandan bağımsız olarak öncelikle şunu söylemek isterim ki, Hukukçu olmak, hukuk nosyonuna sahip olma temelinde yükselmek üzere hayat boyu kendini geliştirme, iletişim kurma ve ifade etme sanatlarını icra etmeye kendini adamaktır.

Hukuka ilişkin aldığınız eğitimi, uygulamada ne kadar ortaya koyabildiğiniz sizin mesleğinize olan sorumluluğu ne derece yerine getirdiğinizi belirler.

Hukukun evrensel ilke ve esaslarını kanun maddesi/ teori olarak öğrenmekle yetinmeyip varlık nedenlerine yönelik felsefeyi/ metodolojiyi ve toplumsal/ bireysel fonksiyonlarını anlamak sizi her daim güncel kılar.

Bu sayede ele aldığınız hukuksal durumu doğru tasnif etmenin yanı sıra hukuka uygun adil bir değerlendirme yapmak da kendiliğinden gerçekleşir.

Sonraki aşamada da görüş ve değerlendirmelerinizi ifade edişiniz sizin farkınızı ortaya koyan nokta olacaktır.  

Teknolojinin ve pandemi sürecinde online çalışmaların da yaygınlaşmasıyla bilgiye ulaşmak ve uygulamalı olarak kendinizi geliştirmek çok daha kolaylaştı. Bu avantajdan faydalanarak yazılı ve sözlü ifade becerilerinizi geliştiren sayısız kaynağa ulaşabilirsiniz.

İç motivasyonunuzu belirleyen değerleriniz ve görüşlerinizi ifade etme konusunda öz güveniniz olduğunda başarının ve keyifle çalışmanın kendiliğinden ortaya çıktığını sizler de tecrübe edeceksiniz.

Hukukçu olmaktan memnun ve mutlu biri olarak, mesleğin icrasını hukuk bürosunda da kurumsal şirkette de deneyimleme şansım oldu.

Kurumsal hayatta yer aldığınızda, bireysel olarak uzmanlaşmayı yakalamanın yanı sıra farklı alanlarda uzman ve yetkin hukukçularla etkileşimde olmak, ticari birimlerle çalışarak analitik düşünme yeteneğinizi geliştirmek, büyük resmi görme konusunda perspektif sahibi olmak gibi kazanımlarınız oluyor.

Bu kazanımlarla ortaya koyduğunuz çözümlerin hem hukuki hem de uygulanabilir olduğunu deneyimliyorsunuz. Çalışmalarınızla müvekkiliniz olan şirketinizi hukuk ve adalet ilkeleri doğrultusunda yönlendirebilmek ve bu sayede kurumun başarılarına ve kültürüne katkıda bulunmak değer ve aidiyet duygularınızı perçinliyor.

Ekip çalışmaları, delegasyon, yetki ve sorumlulukların paylaşımı, düzenli çalışma saatleri/ gelir gibi kurumsal hayatın sağladığı konforlar tartışmasız olmakla birlikte bu konfor alanını risk almaktan kaçınmakla karıştırmayıp idealistliğinizle bütünleştirirseniz maddi manevi tatmin yaŞayabilirsiniz.

Kurumsal hayat eğer siz de gönüllüyseniz hem mesleki hem de özel hayatınıza yansıyan kazanımlar elde etmeniz için sizi destekleyen ve size değer katan bir çalışma hayatı sunar.